sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pulkanvetoa

Peetu pääsi pitkästä aikaa vetohommiin. Edellisestä vetokerrasta on jo muutama vuosi aikaa (!), sillä eipä ole ollut paljoa pikkuväkeä vierailulla. Tokihan meillä on ne omat kärryt ja vielä joskus aion viedä paperinkeräyspisteelle keräyspaperit Peetun vetämänä perille.

On tainnut vuodet tehdä Peetuunkin tehtävänsä, sillä niin rauhallisesti se otti tämän vetohomman, vaikka edelliskerrasta tosiaan on jo muutama vuosi. Ajattelin itse ensin että kuinkahan poukkoileva se on kun otan aisat esiin ja tuleekohan vetohommasta kilpaa vetämistä tms... Mutta katin kontit! Peetu yllätti taas jälleen kerran kuinka kauniisti se käyttäytyi työkaverini tullessa kylään pian 3-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Puin Peetulle ennen vieraiden saapumista valjaat päälle ja odoteltiin siinä ulkona heitä. Jo näitä valjaita laittaessa Peetu rauhoittui kuin patsas ja antoi laittaa valjaan nyörejä kiinni... Yleensähän Peetu käyttäytyy vieraiden lapsien seurassa vähän arkaillen, mutta tämä tyttöhän oli Peetulle heti kaveri ja mehän lähdimme sitten kylänraitille vetämään pulkkaa. Käänsimme useat päät ja katseet!

 Pyörätiellä pääsi vielä nipin napin kun reunassa oli vielä lunta.

 Sivukujilla ja asutusalueen väleissä oli vielä kunnolla lunta ja pääsi helposti pulkan kanssa. Älkää yhtään katsoko kuvassa näkyvää liikennemerkkiä, en minäkään tainnut tuossa vaiheessa paljoa siihen katsella, siitä vain nyt pääsi hyvin menemään... ;)

Täytyy kyllä sanoa että tämä vetohomma on näillä sveitsiläisillä verissä. Ei haittaa pitkä taukokaan vetohommia, se tuntuu olevan ainakin Peetulle kutsumus, niinkuin metsästyskoiralle metsälle pääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti